ГорещиОбщество

Областната кампания „ЗАвръщането“ продължава със среща в Дряново

Второто събитие от Областната кампания „ЗАвръщането“ ще се проведе на 12 април в Икономовата къща в Дряново.
В рамките на проявата ще бъдат представени истории на хора, избрали да се заживеят област Габрово през последните 5 години.
Участници в срещата ще бъдат лица, познати от малкия екран, хора, допринесли за развитието на общността в града домакин – Дряново. Ще се включат още предприемчиви пътешественици, намерили своя дом в област Габрово.
Ще бъде представен и онлайн наръчник за заселващите се в региона, изготвен от екипа на Областната администрация в Габрово.
За допълнение към вдъхновяващите истории гостите ще се насладят на изпълнения на талантливите деца от Народно читалище „Дряновска пробуда 2008“ и на рецитал на литературното ателие “Книголюбие“ с ръководител Виржиния Дачева.
„ЗАвръщането“ стартира по инициатива на областния управител Кристина Сидорова и зам.губернатора Андрей Николов в края на 2022 година. Мащабната кампания е социален проект. Основната ѝ цел е да противодейства на един от най-наболелите проблеми в Габровска област- обезлюдяването в следствие на демографската криза и отрицателния механичен прираст. Това се осъществява чрез поредица от дейности, които ангажират широката общественост и институциите“, споделят организаторите на събитието.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *