ВодещиОбщество

Младежи предлагат обновяване на стари сгради и насърчаване на доброволчеството в Дряново

В Дряново за първи път се проведе инициативата „Местен младежки парламент“ на сдружение „Младежки компас“. Тя цели да запознае младите хора с работата на местната власт. Участие взеха 11 момичета и момчета на възраст между 18 и 26 години.
В началото на обучението, зам.кметът Николай Карагьозов запозна младите хора със структурата и работата на Общинска администрация. След това Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет, разказа на участниците как осъществява своята дейност местният парламент. Събитието продължи със симулационна игра, при която бяха сформирани две партии. Всяка от тях имаше време да измисли и направи по шест предложения за развитието на Дряново. Те влязоха в дневния ред на заседанието и бяха подробно обсъдени и гласувани.
Сред предложенията имаше такива за създаване на приют за животни, подобряване на пътната инфраструктура. Заформи се дебат дали паважната или асфалтовата настилка е по-подходяща. Младите хора обявиха, че искат обновяване на стари сгради, подобряване на достъпа до здравеопазване, насърчаване на доброволчеството и др.

Веселина АНГЕЛОВА
снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *