ВодещиКултура

Любители на словото се запознаха с творчеството на писателката Румяна Халачева

Любителите на словото в Дряново се запознаха с творчеството на писателката Румяна Халачева. По покана на НЧ „Развитие-1869“ тя се срещна със свои почитатели. Това споделиха от културната институция в града на Колю Фичето.
Председателят на читалището Мирослава Лилова представи двата авторски романа „Дълбините на древността“ и „Дълбините на душата“. Тя сподели, че в творбите са събрани ценни знания в увлекателна форма, за да се четат като приказка и да се възприемат с лекота. Много читатели говорят за тях със суперлативи- прекрасни, изключителни, уникални, вдъхновяващи, променящи живота, спасяващи, книги на книгите и дори „книгите на 21 век на България“.
Авторката пък сподели, че те са само за пробудени и търсещи хора, които не слагат сами прегради в съзнанието си и не оказват съпротива на новото и непознатото, защото, всъщност, знанието е необятно.
Двата романа носят силен положителен заряд и помагат по най-неочаквани начини. Организаторите бяха подготвили изненади за Румяна Халачева. Възпитаниците на Яница Петрова пяха, а поетът Павлин Ботев прочете свое стихотворение, посветено на младата белетристка.
„Румяна Халачева сподели, че нейната детска мечта да пише романи вече се е сбъднала и прочете два откъса от творбите. Със свои изказвания и топли думи в срещата се включиха Маша Атанасова, д-р Досева, Павлин Ботев. Прокрадна се мнението, че авторката притежава неизчерпаема вяра, че светът ще се промени и хубавото предстои да се случи“, подчерта секретарят на читалището Антоанета Ставрева.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-НЧ „Развитие-1869“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *