ВодещиНовини

Колективът на Историческия музей в Дряново се включи в кампания за събиране на средства за лечение на колега

Инициативата в подкрепа на Серафим Бобев е подета от служители на общинската администрация в Габрово

Служители в общинската администрация в Габрово подеха кампания „Надежда за Серафим“ за набиране на средства за лечение на свой колега. Това съобщи публично Миглена Въгленова, експерт в отдел „Протокол и връзки с обществеността“ в администрацията, която е един от инициаторите на кампания заедно с още двама свои колеги. В кампанията се включи и целия колектив на Исторически музей-Дряново.
Серафим Бобев е диагностициран с множествена склероза и са му необходими средства за лечение на стойност 50 000 евро, като терапията е насрочена за 18 септември 2023 г. в Москва. При събиране на необходимата сума на Серафим ще бъдат трансплантирани собствени стволови клетки, които трябва да изградят наново имунитета и да бъде спряно развитието на заболяването.
„Питам го коя е най-голямата му мечта и очите му се насълзяват. Ако ние, здравите хора, бихме си пожелали по-висока заплата, почивка на някой остров или пък скъп автомобил, то мечтата на Серафим е да хване за ръка дъщеря си и просто да повървят заедно – по центъра, до училище, до магазина… Тя се казва Надежда, на 14 години, възпитаник на Априловската гимназия. Учи езици, играе народни танци и би била най-щастливото момиче, ако можеше отново да отиде с баща си за риба и на разходка сред природата“, сподели Миглена Въгленова.

Разкрита е банкова сметка за дарения.

Възможни са даряванията на средства в благотворителна платформа, а в Габрово са поставени кутии в следните обекти: Община Габрово (Център за информация и услуги на гражданите и пред Ритуална зала); Дирекция „Местни данъци и такси“; Соколски манастир; МАИР „Боженци“ (административна сграда); Магазин „КОП“ (кв. „Трендафил“); Пекарната срещу блок „Дунав“; Пекарна „Дафни хаус“ (кв. „Бичкиня“); „Билкопродавницата“ (кв. „Шести участък“); Магазин „При Флорета“ (ул. „Йосиф Соколски“ № 21).

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *