ВодещиОбщество

Всички учебни и детски заведения в Дряново​​​​​ са обезпечени със здравни кабинети и медицински персонал

Здравеопазването в общината се осъществява от два медицински центъра за специализирана извънболнична помощ, ЦСМП – филиал Дряново, 7 индивидуални лекарски практики, 8 стоматологични практики и медико-диагностично звено с рентген и клинична лаборатория

Община Дряново изпълни своите ангажименти и в сферата на училищното здравеопазване. Във всички училища и в детската градина са разкрити здравни кабинети с назначен медицински персонал, оказващ профилактично наблюдение, а при необходимост – и първа долекарска помощ на децата и учениците. Това обяви кметът на Дряново Трифон Панчев.
Градоначалникът информира, че здравеопазването на територията на общината се осъществява от два медицински центъра за специализирана извънболнична помощ, ЦСМП – филиал Дряново, 7 индивидуални лекарски практики, 8 стоматологични практики и медико-диагностично звено с рентген и клинична лаборатория.
„На територията на града работи и “Регионален хоспис” ЕООД – Габрово, в който община Дряново субсидира 1,5 бр. места за местни жители. За 2022 г. са сключени договори с 16 потребители за четиримесечен период“, отчете още Трифон Панчев.
Той допълни, че единствената обособена структура в общината, в която медицински и други специалисти осъществяват отглеждане, възпитание и обучение на децата до 3-годишна възраст са Детски ясли – Дряново.
„През 2022 г. яслите са посещавани от 60 деца, разпределени в три групи. Общата численост на персонала е 17 души, от които четири медицински сестри. Броят на децата варира, както в резултат на целогодишния прием, така и на по-голямата заболеваемост през есенно-зимния сезон“, подчерта Трифон Панчев.
Към детското заведение работи и Детска кухня с капацитет 20 места. Ползвателите на услугата варират между 15 и 20 в зависимост от сезона.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *