ГорещиОбщество

Трифон Панчев, кмет на община Дряново: Капиталовите разходи за 2022 година, финансирани от собствени приходи, възлизат на 6,7 млн.лева

Близо 30 обекта са обновени с 1,7 млн.лева от целева субсидия и бюджетни средства, а в ремонти извън капиталовата програма са инвестирани близо 600 000 лева

Инвестиционната дейност на Община Дряново е изключително амбициозна и е насочена към изграждане и поддържане на модерна, надеждна и адекватна на потребностите общинска инфраструктура и опазване на околната среда.
Близо 30 са обектите, изпълнени през 2022 г. с целева субсидия и собствени бюджетни средства в размер на общо 1 743 100 лева. Сред тях са изградени детски площадки, пешеходни алеи, паркинги, проектиране на подпорна стена на десния бряг на река Дряновска, ремонт на улици и др. Това обяви кметът на община Дряново Трифон Панчев в отчета си за свършеното през миналата година .

Той информира, че капиталовите разходи, финансирани от собствени приходи и преходни остатъци възлизат на 6 705 255 лева.
С тези средства са извършени още основен ремонт на фасади, вътрешен ремонт и вертикална планировка на съществуваща административна сграда, проектиране, строителство и авторски надзор на НЧ „Развитие 1869“, възстановяване на разрушен мост и оформяне на подходите към него в землището на Дряново.
„В ремонти извън капиталова програма през 2022 г. са вложени общо 582 468 лева“, отчете още Трифон Панчев.

С тези средства са обновени огради, помещения на данъчната служба, направен е ремонт на уличното и градско осветление, на пътни знаци, вертикални планировки и др. Поставени са реконструкции на водопроводи и канализация, на кабинети по физиотерапия в градската поликлиника и много други.

Веселина АНГЕЛОВА
снимка-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *