ВодещиНовини

Шест души от Дряново и Габрово задържани с наркотици

Шест човека са задържани в хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена в Габрово и Дряново. На 10 март, около 22:30 часа, на бул. „Могильов“, Габрово, е спрян за проверка лек автомобил “БМВ 316“, управляван от 32-годишен местен жител. Водачът е тестван за употреба на наркотици, като дрегерът е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Мъжът е отказал кръвна проба.
На следващия ден около 18:30 часа, в района на ул.“Пенчо Постомпиров“ полицейски екип е спрял за проверка 26-годишен криминално проявен габровец. В хода на проведените процесуално-следствени действия у мъжа са намерени бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на метамфетамин и марихуана. Допълнително е установено, че на същата дата е извършил кражба на три електронни везни от търговски обект.
Около 01:30 часа на 12 март, на ул. „Райчо Каролев“ е проверен лек автомобил „БМВ 318“, управляван от 38-годишен габровец. Оказало се, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Допълнително е установено, че мъжът е придобил и държи в себе си свивка, съдържаща жълто кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.
Същата нощ на ул.“Николаевска“ автопатрулен екип е спрял за проверка 35-годишен криминално проявен местен жител. Установен е, че мъжът е придобил и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. На 13 март, около 12:10 часа, на ул.“Орловска“ е спрян за проверка л.а.“Сеат Леон“, управляван от 20-годишен габровец. По надлежния ред е установено, че водачът управлява автомобила след употреба на марихуана. Младежът е отказал кръвна проба.
Служители от РУ Дряново извършили претърсване на частен адрес в града, обитаван от 39-годишен криминално проявен местен жител. В една от стаите е намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *