ВодещиКултура

Учителката от Дряново Стефка Димитрова представи книгата си “Село Радовци – живот и спомени”

Изследването за родния край на авторката е издадено с подкрепата на Община Дряново

В препълнената Ритуална зала на Община Дряново, любимата учителка на местната общественост Стефка Димитрова представи своята книга “Село Радовци – живот и спомени”. Авторката е родена в село Радовци. Тя е педагог, а 9 години е била директор в родното училище “Максим Райкович” в Дряново. Носител е на местни, областни и национални отличия награди и отличия в образованието, сред които орден “Кирил и Методий”.
„Творбата излезе от печат в началото на тази година.

Тя обогатява знанията за Дряновския край и най-вече за китното за село Радовци.

Книгата е плод на дългогодишната проучвателска дейност на Стефка Димитрова. В нея са събрани спомени и статии за близо 300-годишната история на селището“, съобщи Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет в Дряново.
Представянето на книгата бе с участието на проф. Маргрета Григорова, преподавател във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” и поета Павлин Ботев-Павката.
„Беше много вълнуващо събитие…!“, сподели Тодор Георгиев.
“Книгата посвещавам на 155 години църковно и учебно дело в село Радовци, на 110 години от Балканската война и на воините, участвали в нея. На тези мъченици, оставили костите си далеч от род и родина, пред непревземаемата крепост Чаталджа. Поклон, дълбок поклон! На всички хора, родени в Радовска община, впоследствие кметство, разнесли родовия корен в цяла България и извън нея! За реализацията на настоящата книга благодаря сърдечно за подкрепата на Община Дряново и в частност на кмета Трифон Панчев, който ме окуражи и подкрепи начинанието ми”, каза през сълзи авторката.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *