ГорещиОбщество

Разбит път от Трявна към Дряново е опасен за шофьорите

За пореден път местната власт алармира АПИ за проблемния републикански участък и апелира за спешен ремонт

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева за пореден път алармира Агенция „Пътна инфраструктура“ за компрометираното състояние на републиканския път III-609 в участъците към Дряново и село Кръстец и належащия ремонт, който държавната агенция трябва да извърши. Това е поредното официално писмо, което местната власт изпраща до директора на Областно пътно управление в Габрово, с което сигнализира за влошеното състояние на пътната мрежа и ежедневните предпоставки за пътно-транспортни произшествия, които се създават.

„Републиканският участък е основният, свързващ Община Трявна с Община Дряново.

С годините, обаче, състоянието му се влошава и в момента асфалтовата настилка, въпреки текущия ремонт през изминалата година е с множество неравности, дупки, мрежови пукнатини и кръпки, които затрудняват движението и застрашават живота на пътуващите по него. Същата ситуация се наблюдава и в участъка от Плачковци в посока село Кръстец“, коментира кметът на Трявна Силвия Кръстева.
Тя допълва, че за изброените нередности, в общинската администрация са постъпвали и множество сигнали от притеснени граждани, които също настояват за спешна реконструкция на пътя.
„Като отговорна институция, Община Трявна ще продължава да настоява и да търси решение от АПИ, с което да се сложи край на този изключително дългогодишен сериозен проблем!“, категорична е Силвия Кръстева.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *