Новини

Откриват директна автобусна линия Габрово – Пловдив – Габрово

Предложението на Община Габрово за откриване на автобусна линия Габрово-Пловдив-Габрово е било прието единодушно на редовно заседание на Областната транспортна комисия с председател  Андрей Николов, заместник областен управител на Габрово, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Габрово.

Комисията е приела предложение за разкриване на директната автобусна линия, която е част от Републиканската транспортна схема от квотата на община Габрово. Автобусната линия вече е преминала съгласувателна процедура от кмета на община Пловдив и областния управител на област Пловдив. Разписанието на линията ще бъде с тръгване на автобусите в 6:30 ч. от Габрово и пристигане в 9:00 ч. в Пловдив и потегляне от Пловдив в 17:30 ч. и пристигане в Габрово 20:00 ч., допълват от администрацията.

Следващ етап за разкриването на автобусната линия е тя да бъде утвърдена от министъра на транспорта и съобщенията, след мотивирано предложение, изпратено до него от областния управител на Габрово.

По време на заседанието е обсъдено и предложение на Община Севлиево за промяна на разписанието на линията Севлиево-Априлци, което също е подкрепено единодушно. Промяната предвижда първият автобус от Севлиево за Априлци да тръгва в 8:50 ч., вместо в 7:20 ч., посочват от Областна администрация – Габрово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *