ВодещиПроекти

Осигурена е работа на 102-ма души за година по Програми за заетост на Община Дряново

По програми и проекти за заетост, реализирани от Община Дряново през 2022 година е осигурена работа на общо 102-ма души. Това съобщи кметът на община Дряново Трифон Панчев в годишния си отчет.
14 работници в Горското стопанство са назначени по проект „Постигане на социално-икономическо развитие на територията на община Дряново чрез осигуряване на нови работни места, намаляване на бедността, социално включване и подобряване условията и качеството на живот“. Заданието е финансирано от МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“. Проектът е стартирал през август 2021 г., а след това е удължен до 31 декември е 2022 г.
„По проект „Патронажна грижа +“ са разкрити 16 работни места за чистач хигиенист. 12 души са назначение по проект „Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства и умствена изостаналост“. На 44 човека е дадено препитание благодарение на механизъм „Лична помощ“, за предоставяне на услугата „Личен асистент“. Едно работно място за експерт по управление на собствеността е разкрито при реализиране на националната програма „Обучение и заетост на хора с трайни увреждания“, посочи още в отчета си Трифон Панчев.
Градоначалникът допълни, че 15 сезонни работници са наети по регионална програма по заетостта, която е започнала през 10 юни 2022 г. и е приключила на 10 декември миналата година. По едно работно място за младши експерти и медиатор са разкрити по националните програми „Активиране на неактивни лица“ и „Старт в кариерата“.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *