ВодещиОбщество

Кметовете на Дряново и Трявна настояват за изграждане на пречиствателни станции за двете общини

Кметове на Дряново Трифон Панчев и на Трявна Силвия Кръстева настояват за изграждането на пречиствателни станции за населените места в двете общини. Градоначалниците повдигнаха важни въпроси относно екологията на заседание, на което бе одобрена инвестиционна програма за 2023 г. на „ВиК“ ООД – Габрово. Заедно с управителя на „ВиК“ – Габрово инж. Владимир Василев, Панчев и Кръстева обсъдиха възможността в някоя от следващите инвестиционни програми на дружеството да бъде заложено проектирането на пречиствателни станции за отпадни води за тези градове като инвестиция в публични ВиК активи.
Присъстващите на заседанието се обединиха около необходимостта от провеждане на среща с участие на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и представители на общините, с цел намиране на адекватни решения на проблемите в сектор ВиК за област Габрово.
Асоциацията по ВиК – Габрово се председателства от Областния управител на Габрово, Кристина Сидорова, участват инж. Деян Дончев – зам.-кмет в Община Габрово, кметът на Дряново Трифон Панчев, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и кметът на Трявна Силвия Кръстева, Николай Колев – главен секретар на Асоциация по ВиК – Габрово, и инж. Владимир Василев – управител на „ВиК“ ООД – гр. Габрово, и Марияна Ризова- главен специалист в Областна администрация.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *