ВодещиОбщество

Дряново е побратим с градове от Полша и Израел

Община Дряново има сключени договори за сътрудничество в областта на икономиката, културата, туризма с градове от Полша и Израел. На 26 март 2021 година местният парламент в Дряново е гласувал да се подпише спогодба между Община Дряново и израелският град Маале Адумим. На 24 февруари 2022 г. Общинският съвет в Дряново е дал съгласие градът на Колю Фичето да се побратими с община Сероцк в Полша.
Общинското ръководство възнамерява занапред активно да развива взаимоотношенията си с въпросните чуждестранни градове. Засега контактите с партньорите от Маале Адумим в Израел са само епизодични прояви. След подписването на споразумение с полския град Сероцк, тяхна делегация гостувала миналата година у нас. В рамките на своето работно посещение в България, делегацията от Полша посети Вагонен завод „Интерком“ и „ВСК Кентавър – ИЗ Динамика”, и спортните бази на територията на община Дряново. Гостите се включили и в отбелязването на 146-та годишнина от Априлската епопея в Дряновския манастир.
След това кметът на Дряново Трифон Панчев върнал визитата като приел покана да е гост на техния празник. През септември 2022 г. един от детските състави на дряновския футболен отбор „Локомотив“ е гостувал в Полша и е участвал в турнира за Купата на побратимените градове на Сероцк. Дряновският футболен тим дори се класирал на трето място. Полска делегация уважила и празника на Дряново през октомври.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *