ВодещиКултура

Граждани на Дряново получиха мартеници с емблемата на града, изработена преди над половин век от художника Иван Койчев

Читалищни дейци подготвиха богата програма, посветена на мартенските празници

Народно читалище „Развитие-1869” – Дряново организира поредица от мероприятия, посветени на празниците Баба Марта и Ден на самодееца и на предстоящите Трети март и Международен ден на жената. Сутринта на 1 март атрактивна процесия начело с Баба Марта, Пижо и Пенда обиколи централните улици на града. Те закичиха с бяло и червено минувачите.

Exif_JPEG_420

По-късно, ученици от СУ „Максим Райкович” посетиха Читалището, където с помощта на учителите и екипа от Центъра за обществена подкрепа изработиха свои уникални мартеници. Всички заедно посрещнаха лъчезарната Баба Марта, с възхита и радост слушаха нейните разкази и песни за идващата пролет, за белите и червени мартеници. Децата се надпреварваха да отговарят на въпроси и гатанки и да пеят любими свои песни. В края на тържеството всяко дете получи изработената от него мартеница.
Освен това учениците и читалищните дейци зарадваха и всички служители в общинската администрация на Дряново с красиви мартенички и пожелания за здраве.
Кметската управа пък през целия ден посрещаше гражданите със специални мартеници – с емблемата на община Дряново, изработена преди повече от половин век от художника Иван Койчев.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново и НЧ „Развитие-1869“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *