ГорещиКултура

В Габрово организират национален ученически конкурс „Времена и будители“

Националният музей на образованието в партньорство с Регионалното управление на образованието в Габрово, обявява Четвърти национален ученически конкурс „Времена и будители”, посветен на 145 години от Освобождението на България, 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, 115 години от обявяването на Независимостта на България и 110 години от Балканските войни.
С този конкурс се цели да се насочи вниманието на учениците към историческата памет за просветни дейци, участвали в борбите за национално освобождение и независимост. Да бъде стимулиран интерес у младите хора да изследват личности и събития от българската история, които предизвикват национална гордост. Всичко това ще допринесе и за творческа изява на учениците.
В надпреварата могат да участват момчета и момичета от пети до дванадесети клас от всички български училища в страната и чужбина. Конкурсът е разделен в две категории. Изработване на постер със снимки, документи, рисунки и др. на картон с размер 50 на 70 сантиметра за ученици от пети до дванадесети клас. Второто направление е създаване на мултимедийна презентация в програмен продукт Power point с времетраене до 10 мин. за учениците от осми до дванадесети клас. Задължително условие е творбите в двете направления да включват информация за просветни дейци, свързани с борбите за национално освобождение и независимост.
Срокът за подаване на произведенията е 30 юни 2023 г. Постерите и презентациите се изпращат по пощата с обратна разписка или по куриер, за сметка на изпращача, във вид, който не нарушава целостта им. Всяка творба трябва да бъде придружена с данни на участника (трите имена, училище, клас, телефон, електронна поща и адрес), казаха в допълнение от организаторите.
Резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември на сайта на Национален музей на образованието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *