ГорещиПроекти

Фирма „Дони Стайл“ ЕООД от Дряново с одобрен проект по Плана за възстановяване и устойчивост

Предприятието получава безвъзмездно близо 700 000 лева по процедурата „Технологична модернизация“

Дряново е една от десетте малки общини с одобрен проект по Плана за възстановяване. ​​​​​Общините, които са с до 5 одобрени за финансиране проекта на фирми, са 72 за общо 34,4 млн. лв. Правят впечатление малките общини- Правец, Средец, Павликени, Дряново, Самуил, Вършец, Долни Дъбник, Кирково и Девин, които са само с по един одобрен проект, но всеки един от тях е за близо 700 000 лв.
Дряновската фирма „Дони Стайл“ ЕООД е в списъка на предложените за финансиране и одобрени за изпълнение на инвестиции средни предприятия, развиващи основно икономическа дейност в група Регионални приоритетни сектори. Стойността на проекта е 1 395 000 лева. Фирма „Дони Стайл“ ЕООД ще получи безвъзмездно 697 500 лева по процедурата „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/, а останалите 50 % от средствата са съфинансиране. Инвестицията ще е за обновяване и модернизация на машинния парк.
Дейността на фирма „Дони Стайл“ ЕООД е свързана с производството на широка гама от високо качествени трикотажни изделия съобразени с модните тенденции. Асортиментът включва дамски и мъжки пижами, както и дамско горно спортно облекло. Търговската марка „Димона“ е създадена през 1994 г. в Дряново. Фирма „Дони Стайл ЕООД изпълнява поръчки за спортни и работни облекла за водещи европейски марки, което потвърждава имиджа и на сериозен производител както в стараната, така и в чужбина. Продукцият асе пласира в страната и чужбина чрез утвърдена дистрибуторска мрежа, собствени складове и магазини.
В оценката на проектите бяха включени 2423 предложения за заявена над 620 млн. лв. безвъзмездна помощ. От тях печелившите са 953 проекта. За микропредприятия общата безвъзмездна сума може да бъде до 180 000 лв., за малки предприятия е до 350 000 лв., а за средни – до 700 000 лв. Съфинансирането е до 50%. По мярката ще бъдат подкрепени 224 средни предприятия, 398 малки и 331 микро- предприятия. Първите пари по ПВУ ще стигнат до фирмите още през март.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *