ГорещиКултура

Стартира петото издание на Gabrovo Game Jam

Стартира петото издание на Gabrovo Game Jam, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – Global Game Jam. За надпреварата на 3 февруари се регистрираха близо 30 участника на различна възраст. По традиция ще има представители от Технически университет Габрово, ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, както и по-големи любители на компютърните игри. За първи път се включват и ученици от 5 до 8 клас, участващи в курсовете по разработка на компютърни игри, в Училищна Телерик Академия.
Както всяка година, темата на хакатона ще бъде обявена в самото му начало – в петък в 17:00 часа. Оттам нататък отборите ще имат точно 48 часа да разработят своите игри до ниво прототип. Благодарение на спонсорите от FFW Bulgaria всеки един от екипите, класирани в топ 3, ще получи страхотна gaming периферия.
Точно преди официалния старт, макар и от разстояние, към участниците ще се обърнат двама експерти. Първи ще включим, с последни съвети директно от Италия, Мартин Русков – инициатор на Gabrovo Game Jam. Ще последва представяне на Next Level Gaming – инициатива за подкрепа на инди студиа, създаващи мобилни игри. В рамките на презентацията Хелиана Велинова, проектен мениджър на NLG, ще даде малко повече информация за възможностите, които организацията предоставя за млади и ентусиазирани създатели на игри.
Екипът на Музея и Gabrovo Game Jam благодари на всички партньори, които са подкрепили инициативата.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *