ГорещиНовини

Провериха 11 сборища на криминално проявени лица, 11 пункта за скрап, 16 заложни къщи, 11 автоморги в област Габрово

При специализираната полицейска операция са разкрити 4 престъпления

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност се проведе на 15 февруари в област Габрово. В акцията участваха служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите, НАП Габрово.
Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.
В хода на планираните мероприятия са проверени общо 578 граждани, 466 автомобила, 23 лица с криминални прояви, 11 сборища на криминално проявени лица, 11 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 16 заложни къщи, 11 автоморги, автосервиза и депа, 9 питейни и увеселителни заведения и 38 търговски обекта. Издирени са 2 лица. Съставени са 15 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 76 акта за установяване на административни нарушения.
Разкрити са 4 престъпления, като две от тях за притежание на наркотици, едно за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди и едно за извършване на търговска дейност на черни и цветни метали без лиценз. Образувани са 3 досъдебни производства. Задържани са 2 лица.
Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.
Специализираните полицейски операции в областта се провеждат периодично, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *