ГорещиОбщество

Петима спортисти от Дряново ще мерят сили на Държавно първенство по бокс в Петрич

Кметът на Община Дряново Трифон Панчев и председателят на Общинския съвет Тодор Георгиев подкрепят развитието на спорта и са амбицирани градът да е домакин на кръг от Държавното първенство 

Спортисти от Дряново ще мерят сили в първото за годината състезание по бокс. То ще се проведе от 7 до 11 февруари в Петрич.
„Това е Държавно лично отборно първенство за младежи. Боксов клуб „Локомотив-Дряново“ ще участва с петима състезатели. В състезанието ще се състезават Мартин Цвятков в категория до 71 кг, Денис Сергеевич в категория до 64 кг, Илия Инджов в категория до 75 кг, Димитър Брусев в категория до 86 кг и Михаил Куцаров в категория до 91 кг“, съобщи Николай Минчев, председател и президент на Боксов клуб „Локомотив-Дряново“.
Той допълни, че в момента състезателите се подготвят за първенството под ръководството на треньора Христо Фурнигов. Той е многократен републикански и европейски шампион, както и носител на купа “Странджа”, участник в олимпиадата в Сеул през 1988 г.
„Петимата боксьори, които подготвяме за държавното първенство в Петрич имат завоювани постижения в състезания през миналата година“, информира спортната легенда Христо Фурнигов.
Тогава Боксовият клуб на Дряново е бил филиал към Боксов Клуб „Локомотив-Горна Оряховица“.
От януари тази година Боксов Клуб „Локомотив-Дряново“ вече участва в спортни изяви самостоятелно. Клубът обединява две групи състезатели- общо 20 младежи и деца. Те са активни спортисти и се подготвят за явяване на състезания. Ръководството на Клуба предоставя възможност и за тренировки на любители боксьори, на служители от МВР, на охранители.
„Като база използваме спортната зала на Дряново. Тя ни бе предоставена от общинското ръководство. Оборудвали сме я, за да отговаря на стандартите за боксова зала според изискванията на Българската Федерация по бокс, на която Клубът в Дряново е член“, сподели Николай Минчев.

Кметът Община Дряново Трифон Панчев и председателят на Общинския съвет Тодор Георгиев заявяват, че подкрепят развитието на спорта.

„Горди сме, че на територията на общината се развива такъв индивидуален мъжки спорт. Това се случва благодарение на председателя и президент на Боксов клуб „Локомотив-Дряново“ Николай Минчев и на треньора Христо Фурнигов.Надяваме се занапред да имаме млади шампиони, които да прославят боксовата школа на града и Дряново като център с развита спортна дейност. С кмета Трифон Панчев вярваме, че нашите спортни надежди ще се завърнат от състезанието с купи и медали. Амбицирани сме Дряново да е домакин на кръг от Държавното първенство и да събере състезатели от цялата страна“, подчерта Общинар №1 Тодор Георгиев.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *