ВодещиОбщество

Дряново отбелязва 150 години от гибелта на Васил Левски

С поредица от събития в Дряново ще бъде отбелязана годишнината от гибелта на Апотола на свободата.
В Икономовата къща вече е подредена изложбата на Регионален исторически музей – Ловеч „Васил Левски – Апостола на българската свобода“. Ще бъде тук до 20 февруари и всички желаещи могат да я разгледат безплатно. В нея са включени и творбите на учениците от Дряново, които се включиха в конкурса за рисунка и постер.
На 13 февруари от 17:15 ч. ще се проведе събрание на Общински комитет „Васил Левски“. На него можете да се запознаете с дейността на организацията, с плана за тази година и да станете членове. Събитието ще се проведе в Исторически музей – Дряново .
На 16 февруари специален гост на Дряново ще бъде историкът проф. Пламен Павлов. Той ще говори за живота и делото на Левски, ще отговори и на всякакви въпроси по темата. Тази среща-разговор ще се проведе в Икономовата къща, начален час 17:30.
На 17 февруари от 15:00 ч. ще има конкурс за рецитаторско майсторство, посветен на годишнината. За участие са записани 21 деца от дряновските училища. След техните изяви и оценките на журито, всички участници в конкурсите за литературна творба, рисунка/постер и рецитиране ще бъдат наградени.
На 18 февруари ще бъде отслужена запупокойна молитва за дякон Игнатий в църквата „Св. Въведение Богородично“. След това, от 11:00 ч., ще бъде общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски в град Дряново. В програмата ще участват Смесен камерен хор към НЧ „Развитие-1869“, ученици от СУ „Максим Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“, както Регионален клуб „Тотю Иванов“ към Национално сдружение „Единство“.
Организатори на събитията са Община Дряново, Общински комитет „Васил Левски“, Исторически музей – Дряново и НЧ „Развитие-1869“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *