ВодещиНовини

Разкриха 9 престъпления и задържаха 6 лица при полицейска операция в област Габрово

Разкрити са 9 престъпления и са задържани 6 лица при мащабна полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе на територията на ОДМВР Габрово.
Акцията се проведена на 25 януари като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътната безопасност. В полицейската акция са участвали служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите, НАП Габрово.
Обект на проверка били различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.
Проверени са общо 414 граждани, 320 автомобила, 32 лица с криминални прояви, 22 сборища на криминално проявени, 13 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 15 автоморги, автосервиза и депа, 18 питейни и увеселителни заведения и 27 търговски обекта. Издирено е 1 лице. Съставени са 11 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 75 акта за установяване на административни нарушения.
Образувани са 2 бързи и 3 досъдебни производства.
Криминалисти от РУ Габрово са задържали мъж и жена за притежание на наркотици. В хода на извършено претърсване в жилището, обитавано от лицата, служителите са намерили и иззели 2,8 грама пико; 2,4 грама екстази, 8,3 грама амфетамин и над 17 грама марихуана.
Около 16:45 часа на ул. „П.Р. Славейков“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка 43-годишен мъж. Установено е, че лицето е придобило и държи в себе си близо 2 грама марихуана.
В 15:30 часа в ж.к. „Д-р Атанас Москов“, Севлиево, е спрян за проверка 17-годишен местен жител. Установено е, че момчето е придобило и държи в себе си над 3 грама амфетамин.
Полицейски екипи съвместно със служители на РДГ – Габрово са извършили проверки на адреси на територията на областта. В склад в Габрово са намерени 10.куб. метър дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка.
В 13:40 часа в района на село Ловнидол е спрян за полицейска проверка л.а.“Киа Рио“, управляван от 55-годишен габровец. Мъжът не представил шофьорска книжка, като при извършената справка е установено, че е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *