ГорещиПроекти

Община Дряново влага близо 1 млн.лева за осветление на стадион „Локомотив“

Финансирането е от Министерство на младежта и спорта

Община Дряново ще реализира проект за осветление на стадион „Локомотив“. Инвестицията възлиза на 973 335 лв. без ДДС, като сумата представлява 100% безвъзмездна финансова помощ от Министерство на младежта и спорта.
Проектното предложение за изграждане на осветление на стадион “Локомотив” вече е входирано от Община Дряново в министерството. След като на 29 август 2022 г. беше издадена виза за проектиране и изготвен технически проект, а на 29 ноември предложението на кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Тодор Георгиев получи пълна подкрепа от общинските съветници, на 12 януари, всички необходими документи бяха връчени лично на Весела Лечева, министър на младежта и спорта.
Главната цел на проекта е подобряване на спортната инфраструктура в община Дряново, чрез осигуряване на осветеност на терена, отговаряща на нормативната уредба за провеждане на спортни мероприятия и тренировъчна дейност. Проектът предвижда това да се случи чрез изграждането на четири стълба, всеки с височина 23,8м и с по 25 осветителни тела. Общо ще бъдат монтирани 100 прожектора с LED светлоизточник, с мощност 600W. Местоположението на стълбовете е съобразено със съществуващото положение на футболния терен, заобикалящата го лекоатлетическа писта, съществуващите трибуни и оградите зад тях.
„Изграждането на осветление за футболното игрище ще обхване също лекоатлетическата писта, площадките за тласкане на гюле и скок на дължина.
Това ще доведе до създаване на пълноценни условия за развиване на спортната дейност в района. С реализирането на проекта ще се подобрят условията за подготовка на деца, младежи, граждани, любители и професионални спортисти и гости на града в различни спортни дисциплини. Реализирането на проекта ще помогне за оптимално използване на потенциала на спортния комплекс, ще допринесе за значително подобряване на работата на спортните клубове, за привличането на още състезатели, ще се създадат условия за организиране на спортни мероприятия от национален и международен мащаб.
Също така ще се избегне използването на терена в най-горещите часове на деня, което ще бъде полезно, както за самия терен, така и за спортистите. През преходните сезони, когато светлата част от деня намалява, ще се даде възможност за използване на спортния комплекс по-дълго време“, казват от кметската управа на Дряново.
„Благодаря за подкрепата на всички колеги в ОбС-Дряново, на кмета на Община Дряново Трифон Панчев, на главния архитект Драгомир Йосифов, на директора на Дирекция АСОС Мариета Енчева, на директора на Дирекция ИХП Васил Найденов, на Ганка Бакалова, старши специалист в дирекция АСОС и инж. Руска Милчева за положения труд и високия професионализъм“, заяви председателят на местния парламент в Дряново Тодор Георгиев.

снимки-Радослава Кунчевска

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *