ВодещиПроекти

Обновяват с близо 400 000 лева сградата на кметството в Ганчовец

Заданието е по Програма „Карсива България“

Предстои мащабен ремонт на сградата на кметството в дряновското село Ганчовец, в който ще бъдат вложени близо 400 000 лева. Заданието е по Програма „Красива България“ след като в края на миналата година Министерството на труда и социалната политика обяви кампания за набиране на проектни предложения. Община Дряново редовно кандидатства с проекти за обновяване екстериора на различни обекти.
На последното си заседание за 2022 г. Общинският съвет в града на Колю Фичето даде съгласие Община Дряново да кандидатства по Програмата с проект за ремонт на фасадата, за вътрешна реконструкция и вертикална планировка на административната сграда на кметството в с.Ганчовец в рамките на Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“ през 2023 г. При осъществяването на проекта кандидатът участва с 50 % съфинансиране от общата сума на заданието.
Проектът на Община Дряново предвижда топлоизолация на сградата, подмяна на улуци и водосточни тръби, нова дограма, вътрешен ремонт на помещенията.
„Ще бъде изградена нова отоплителна система, Ел.и ВиК-инсталации. Ще има подход за инвалиди. Ще бъде ремонтиран покривът, както третият етаж, който преди време пострада при пожар. Надявам се до месец да стартира процедурата, която предвижда обявяване на обществена поръчка и определяне на фирма-изпълнител“, сподели пред „Борба Дряново“ кметът на с.Ганчовец Тодор Маринов.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *