ВодещиНовини

Настаниха в болница изпаднали в нищета майка и син от Дряновско

Жители на село Янтра настояват мъжът да бъде принудително настанен в психиатрия, а жената в социален дом

Изпаднали в крайна нищета майка и син от дряновското село Янтра са настанени на лечение в областната болница в Габрово. Ирина и Христо Христови били откарани по спешност в здравното заведение след сигнал на тяхна близка, която живее в съседство. Жената известно време не била виждала възрастната си роднина и сина ь и решила да ги посети. Заварила ги в безпомощно състояние и незабавно подала сигнала на телефон 112. На място пристигнала линейка и Христови били приети в здравното заведение.
Медиците установили, че Ирина Христова е с пневмония. Христо пък е с тежко увреждане на крака и се наложило да го оперират.
„Мъжът е с психическо заболяване и е освидетелстван. Той и майка му обаче напоследък са изпаднали в бедност. Живеят потънали в мизерия, без вода и ток, от седмици не са се къпали. Христо явно не пие лекарства за психичното си заболяване и е много агресивен“, споделиха жители на Янтра.
Те обмислят след като Христови бъдат изписани от болницата, да сигнализират Прокуратурата и мъжът да бъде принудително настанен в психиатрична клиника, а майка му в социално заведение.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *