ВодещиКултура

Читалището в Дряново приобщи над 100 деца към инициативата „Да правим добро“

Инициативата на НЧ „Развитие-1869” в Дряново „Да правим добро!” продължава да радва местните деца. Повече от сто ученици преминаха през работилницата за направата на коледни курабийки.
„Под строгия поглед и сръчните ръце на Силвия, Мирослава, Стефка, Корнелия бяха изработени десетки коледни лакомства от момичетата и момчетата, които бяха дошли да се запознаят с коледната традиция. Следвайки бабината рецепта, те успяха за 30 минути да омесят и опекат множество камбанки, елхички, сърчица, звездички, цветенца, кравайчета. В друга зала на читалището ги очакваше културна програма. Дълго време по коридорите отекваше популярната „Тиха нощ, свята нощ”, чуваха се бодрите гласчета на учениците и любимата песен „С червените ботушки”, като атмосферата напомняше на истински празник“, разказва секретарят на читалището Антоанета Ставрева.
На финала пристигнал и дългоочакваният Дядо Коледа с огромен чувал, специално напълнен с изненади за малчуганите. Всяко дете получило, освен топлата коледна курабийка, и пакетче с лакомства от Лапландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *