ВодещиГорещиПроекти

Ремонтираха улици с 318 140 лева в Дряново

Приключиха ремонтните дейности по улиците „Васил Левски“ и „Стефан Лафчиев“ в Дряново. С това завърши изпълнението на един от важните проекти на Община Дряново тази година – „Реконструкция и рехабилитация на улици в град Дряново“. Финансиране за неговото реализиране на стойност 318 140 лева е спечелено по Мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от ПРСР 2014-2020.
„Положена е нова пътна настилка с три пласта. Изцяло са обновени тротоарите по двете улици – нови бетонови бордюри и бетонови плочи с дебелина 5 см. Изпълнена е вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, съгласно одобрения проект.
Улиците са отводнени като са почистени и рекордирани съществуващите дъждоприемни и ревизионни шахти. Изградени са и нови на предвидените места.
Преди това от ВиК дружеството е извършена смяна на водопроводните тръби, а от кабелния оператор е прокарано ново трасе. Така се минимизира вероятността от нужда да бъдат извършвани изкопни дейности в близко бъдеще“, информират от ръководството на Община Дряново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *