ВодещиГорещиПроекти

Разработен е технически проект за осветление на футболното игрище на стадион „Локомотив“ в Дряново

​​​​​Общинският съвет даде съгласие Общината да кандидатства през Министерство на младежта и спорта за финансиране на заданието

Разработен е технически проект за изграждане на осветление на футболното игрище на стадион „Локомотив“ в Дряново. Конкретна заповед на Министерството на младежта и спорта определя реда за финансово подпомагане на изграждане и обновяване на спортни обекти- държавна и общинска собственост.
„Допустимо е извършването на широк набор от СМР дейности, водещи до обновяване и модернизация на спортната инфраструктура.
Община Дряново има техническа готовност да кандидатства за осигуряване на финансиране на проекта“, се казва в предложение на кмета на Дряново Трифон Панчев до Общинския съвет.
Техническата разработка предвижда изграждането 4 вертикални метални конзоли. На върха им ще бъде монтира надстройка с две помощни инсталационни площадки, към която се закрепват 25 осветителни тела. Съоръжението е с обща габаритна височина около 23,8m, като 20m е височината на конзолния стоманен стълб, а 3,8m на надстройката. Предвижда се монтирането на 100 прожектора с LED светлоизточник, с мощност от 600W, разположени на 4-те стълба, всеки с по 25 прожектора за осигуряване на необходимата осветеност на такъв тип спортни съоръжения“, се казва в мотивираното предложение на градоначалника до Общинския съвет.
То е разгледано на последната сесия и местните парламентаристи са дали съгласие Община Дряново да кандидатства пред Министерство на младежта и спорта с изготвения технически проект за финансиране.
„Общинският съвет възлага на кмета на общината да извърши всички необходими фактически и правни действия по подготовка, кандидатстване, подписване на договор и изпълнение на проекта“, пише в решението на местния парламент.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *