ВодещиКултура

Представят изложба „Дряново и художниците“ в Икономовата къща

Инициатор на събитието е Историческия музей в града на Колю Фичето

В края на годината, в най-празничния месец декември, Исторически музей-Дряново ще зарадва жителите и гостите на града с изложбата „Дряново и художниците“. Събитието е насрочено за 15 декември в 17,30 часа в Икономовата къща.
В експозицията са включени около 30 творби на творци, които съдбата е срещнала с това място. Някои от тях са родени и останали в града на Колю Фичето, други са започнали своя път от балканското селище, но сега живеят и творят другаде. За трети-родният край е далеч, но са избрали за свое местообитание в Дряново или някое китно селце в общината и това е повод да са сред поканените в годишната изложба на художниците, вдишвали от въздуха и черпили вдъхновение за четката си от прелестите на този край.
„Творческият стил на част от авторите е познат, на други – в по-малка степен, но всички те са много талантливи, различни, използват разнообразни техники и формати. Обичат да изразяват чувствата си и да общуват с публиката посредством изобразителното изкуство. Влюбени в него, с картините си майсторите на четката и палитрата зареждат зрителя с оптимизъм и носят радост и надежда за един по-добър и хармоничен свят“, казват от организаторите от Историческия музей в Дряново.
Ръководството на културната институция кани ценители на изобразителното изкуство на чаша вино в един празник изпълнен с цветове, форми, идеи, радост и светлина. За доброто настроение на гостите са подготвили и музикални изпълнения!

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *