ВодещиГорещиОбщество

Председателят на Общинския съвет в Дряново сам изградил система за онлайн излъчване на заседанията

Тодор Георгиев, известен като DJ Teddy Georgo сподели опита си на семинар на Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България

Председателят на Общинския съвет в Дряново ​​​​​Тодор Георгиев, известен като DJ Teddy Georgo сам изградил система за онлайн излъчване на заседанията на местният парламент. Той е трети мандат общински съветник и втори мандат председател на Общински съвет в родния си град. Тодор Георгиев сподели опита си на семинар на Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, който се проведе в Арбанаси.
„Общинският съвет в Дряново има лого, на което е изписано „Прозрачност в управлението“. Това послание стриктно се спазва от управленския екип на града на Майстор Колю Фичето“, подчерта Тодор Георгиев пред над 100 участници във форума.
По повод на дебат общинските съвети да излъчват онлайн заседанията си, Тодор Георгиев е категоричен: „Държавата не е длъжна да ни отпуска пари за осигуряване на необходимата техника. Това ние в Дряново го направихме със собствен ресурс и благодарение на добрите ни отношения с фирма за телекомуникация. Община Дряново закупи две камери добър клас за по около 800 лева. Лично изградих системата от кабели и конферентни микрофони и ги свързах с камерите за видеоизлъчване. Цялата инсталация излезе за близо 1800 лева. Интернетът ни е предоставен от местната цифрова телевизия. Сега борбата ми е заради авторските права като излъчваме на живо и в кабелната телевизия. Но вече всяко едно заседание на Общинския съвет от 2015 г. го има в архива и може да се види. Това струва по 60 лева на месец за поддръжка в сървъра. Публично представяме графика на комисиите, дневния ред на всяка сесия, разглежданите предложения, приетите решения и т.н.Така цялата ни дейност е прозрачна“, подчерта Тодор Георгиев.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *