Любопитно

Очакват ни предимно слънчеви и малко по-топли дни

Вечерта на повечето места ще бъде предимно ясно, а през нощта ще се заоблачи. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

В петък облачността ще е променлива Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 9 и 12 гр. За В.Търново максимална температура около 10 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, а по високите и открити части от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 гр. Максималната на 2000 м ще е около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.7 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е -16.8 гр. през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 16 часа и 47 минути. Фаза на Луната: новолуние.

В събота преди обяд ще преобладава слънчево време, а около и след обяд ще се заоблачи. Вечерта на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, който временно ще се усилва. Температурите ще останат почти без промяна.

В неделя над по-голямата част от региона ще преобладава слънчево време. В района на Предбалкана преди обяд ще има ниска слоеста облачност с намалена видимост. Ще духа умерен вятър от северозапад. Вечерта вятърът ще отслабне и ще се преориентира от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6 гр. Максималните температури ще са между 8 и 10.

В понеделник в равнинната част и около река Дунав времето ще бъде облачно и мъгливо. В останалата част от региона ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще са между 10 и 12, в районите с ниски облаци – между 7 и 9.

Във вторник ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад.Температурите слабо ще се повишат.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще останат около 0 гр. Максималните температури ще са между 7 и 9 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време. Ще духа силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0. В неделя и понеделник времето над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа в неделя умерен до силен вятър от северозапад, а в понеделник умерен от юг-югозапад северозапад. Температурите в неделя слабо ще се понижат, а в понеделник отново ще се повишат. Във вторник над планините ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще останат без съществена промяна. В сряда и четвъртък ще има повече слънце. Вятърът ще отслабне, но температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *