ВодещиКултура

Община Дряново кани на голям Коледен концерт с Михаела Филева и фолклорните формации на гл.ас. д-р Ана Борисова Стефанова

Богата културна програма ще радва жителите и гостите на града през цялата седмица

Коледно-новогодишните празници в Дряново ще бъдат посрещнати с голям концерт на 23 декември. Това съобщават организаторите от Община Дряново. Всички дряновци и гости на града ще имат възможността да слушат една от най-обичаните и успешни певици в България през последните 10 години – Михаела Филева.
Тя е дипломиран магистър от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, финалистка в първото издание на X-Factor, четири пъти носител на наградата „Изпълнителка на годината“ на БГ Радио, два пъти печели отличие за „Албум на годината“, наградена е и за авторския й текст на песента „И аз съм тук“. Има издадени четири албума до момента, а нейните песни звучат ежедневно по телевизии, радиа и имат милиони слушания и гледания в музикални и видео платформи.
„В началото на събитието ще се насладим и на специално подготвения коледен репертоар на ученици от Класа по народно пеене, както и на първата изява на хор „Божуря“ към сдружение „Анна-Фолкарт“. Ръководител и на двете формации е гл.ас. д-р Ана Борисова Стефанова, народна певица и преподавател в катедра „Музика“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, информират от Община Дряново.
Концертът ще започне в 17:30 ч, пред коледната елха на пл. „Ларгото“. При неблагоприятни условия навън, събитието ще се проведе в големия салон на Културния дом.

През седмицата, в Дряново ще се проведат следните събития:

19.12., 17:30 ч. – Церемония „Спортист на годината“. Обявяване на 10-те най-добри спортисти в Дряново за 2022 г. и на Треньор на годината. В Ритуалната зала.
20.12., 17:30 ч. – Духът на Коледа с Джони Кеш. Литературно четене с авторите на книгата „Мъжът в черно“ Павлин Ботев и Томислав Линков. В Икономовата къща.
21.12., 17:00 ч. – Празничен концерт и изложба-базар „Да правим добро!“, организирани от НЧ „Развитие-1869“.

22.12., 17:30 ч. – Среща с Дядо Коледа и Снежанка. В Ритуалната зала.

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *