ГорещиПроекти

Инвестираха близо 40 000 лева в подмяна на вик-инсталацията на Дома за хора с деменция в Дряново

​​​​​Завършиха строителните дейности и отчетоха изпълнението на проект „Подмяна на водопроводна инсталация и улуци в „Дом за пълнолетни лица с деменция“ в Дряново. Той е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Проектът е на обща стойност – 39 629,96 лв. Отпуснатите от фонда средства са в размер на 32 496,57 лв., а осигуреното съфинансиране от страна на Община Дряново възлиза на 7 133,39 лв.
„Проектът предвиждаше подмяна на водопроводна инсталация и улуци в социалното заведение и е насочен към една от най-уязвими социални групи – възрастното население с невъзможност от самообслужване и нуждаещо се от ежедневна грижа, настанено в услуга от резидентен тип. Целта бе подобряване на условията на живот на групи в неравностойно положение, чрез обновяване или създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура. При реализирането на проекта бяха направени улеи до 300 мм в тухлен зид, вътрешна водопроводна инсталация, изкърпване на мазилка по канали, блажна боя по варови мазилки двукратно, извозване строителни отпадъци и др.“, информират от общинската управа на Дряново.
„Дом за пълнолетни лица с деменция“ е общинска бюджетна структура за предоставяне на социални услуги от резидентен тип. Дейностите в дома са свързани с денонощни грижи и целогодишно обслужване на 52 пълнолетни лица с различна форма на деменция или болест на Алцхаймер.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *