ВодещиОбщество

Благодетели зарадваха с подаръци майка и дъщеря от Дряново, останали без дом

В благотворителната кампания се включиха ученици, учители, социални служби, общински служители

Благодетели зарадваха майка и дъщеря от Дряново, които през август са останали без дом. Майката Анета от години се бори с коварната болест рак. Подлага се на терапии, чието лечение е много скъпо. Заради това жената и дъщеря и живеят в крайна бедност.
За да изненадат и подпомогнат Анета и момичето и в навечерието на Коледа, от СУ „Максим Райкович” в Дряново организирали благотворителна кампания. Към хуманната инициатива се присъединили Община Дряново и учителките Бобчева и Каравелева от ДГ „Детелина”, децата от началния етап на гимназията, родители, ученици, учители.
Чрез Боряна Иванова – супервайзор по проекта на АСП „Повишаване капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане” и екипа на Центъра за обществена подкрепа –Дряново, 15-годишната дъщеря на Анета получила подарък от Сдружение „Милосърдие за теб” – Варна.
„Наистина, по Коледа стават чудеса! Добрият старец им донесе подаръци. Сред топлите обувки, коледни чорапи и красив суитчър, момичето откри за себе си маркова козметика, бижута и парфюм. Дядо Коледа беше помислил и за мама, която също ще има удоволствието да се радва на специално подбрана за нея козметика. В края на срещата тримата запечатаха щастливото преживяване с много усмивки и снимки“, сподели Антоанета Ставрева, секретар на Народното читалище „Развитие-1869“ в Дряново.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-НЧ „Развитие-1869“ – Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *