Uncategorized

Стартира новият микросайт на вестник „Борба“ – „Борба Дряново“

Това е първото от трите нови електронни издания на великотърновския всекидневник, създадени със съдействието на Google News Initiative Innovation Challenges

На 15 ноември вестник „Борба“ стартира новия микросайт „Борба Дряново“място за среща и общуване на търновци и дряновци, близки както в географски, така и в исторически, икономически и културен план.

На новия сайт, както и в печатното издание на регионалния медиен лидер в.“Борба“, ежедневно ще бъдат публикувани горещи новини, интересни репортажи, интервюта, любопитни факти от живота в съседната дряновска общината. Тук ще си дават среща изявени личности, чиито съдби, обществено дело и професионално развитие са свързани както с Велико Търново, така и с Дряново.

Веднъж месечно в печатното издание на областния всекидневник ще има страница „Борба Дряново“ с най-интересните четива от сайта.

Датата 15 ноември е емблематична и за двата града и е едно от свързващите звена между тях. Това е денят на кончината на прославения дряновец, творил и погребан в старопрестолния град, Уста Колю Фичето. Този ден е избран за почит пред паметта на големия българин.

„Борба Дряново“ е един от трите микросайта към borbabg.com, създадени със съдействието на Google News Initiative Innovation Challenges. Другите два – посветени на тийнейджърите и на пенсионерите в областта, ще стартират през месец декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *