ГорещиНовини

Седемнайсет населени места в община Габрово са с нарушено електроподаване заради авария, засегнати са и селата около дряновското село Царева ливада

В община Габрово 17 населени места  са с нарушено електроподаване заради авария по електропреносната мрежа. Екипи на електроразпределителното дружество „Енерго Про“ работят по отстраняване на проблема, съобщиха от пресцентъра на общината. Без ток са селата в района на Кметовци и селата в посока към дряновското село Царева ливада.

Улиците в града се почистват и се обработват от местното дружеството „Благоустрояване“. Започнало е почистване на пътищата във високите части на общината, където снежната покривка е 8-10 см. Общинският пътнически транспорт се движи по разписание, с изключение на курсовете към село Трънито.

Проходът Шипка се почиства и опесъчава, вали тежък мокър сняг, информираха от Областното пътно управление. Температурата на прохода е минус два градуса.

Днешната прогноза за времето е над планините да бъде облачно, а по високите части да има мъгли. Температурата в равнинната част на Габрово е около нула градуса, вали ситен и рехав мокър сняг.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *