Култура

Председателката на читалището в Дряново и университетска преподавателка представят българските бит и култура в Тайланд

Председателката на Народно читалище „Развитие 1869“ в Дряново Антоанета Ставрева и д-р Весела Тодоранова, преподавател по арабски език във Великотърновския университет и по английски език в Националния военен университет, представят българските бит и култура в Тайланд. Пътуването им до азиатската страна е свързано с участие в традиционен международен фестивал. Визитата на културната деятелка и университетската преподавателка в Тайланд е по покана на проф. Ачара, президент на фестивала, и ще е до 12 ноември.

„Идеята е да представим български народни приказки, както и текст за световен мир и разбирателство. Ще участваме във фестивала с български носии. За целта сме си подготвили народни облекла. Специално съм си ушила костюм, характерен за Пиринския край“, сподели Антоанета Ставрева.

Тя ще се изяви за трети път в международната проява редом с фолклористи от цял свят. При предходните си участия е била като ръководител на Представителния танцов състав „Балкан“ към Народно читалище „Развитие 1869“ в Дряново, който е изнасял концерти пред внушителна публика в Тайланд, както и в много други страни на различни континенти.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимки личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *