ВодещиГорещиОбщество

​​​​​Община Дряново предоставя дърва за огрев на преференциални цени за самотни пенсионери и родители

За да получат твърдо гориво срещу 108 лева за кубик, кандидатите трябва да отговарят на конкретни условия

Община Дряново предоставя за настоящия отоплителен сезон дърва за огрев на преференциални цени за нуждаещи се жители. Кампанията е насочена към самотни пенсионери и родители. Това е част от сериозната социална политика, която развива местната управа.

Общинската управа е въвела конкретни изисквания за кандидатстване за еднократна помощ от дърва за огрев.
От услугата ще могат да се възползват самотно живеещи пенсионери с доход до 700 лв. и самотни родители (майка/баща) на деца до 18 години, посещаващи учебни заведения, редовна форма на обучение, с доход до 1000 лв.
За да се възползват от услугата кандидатите трябва да не ползват социално подпомагане чрез социални помощи, както и да имат постоянен и настоящ адрес на територията на Община Дряново за последните пет години.

Одобрените кандидати ще получат еднократно до 5 куб.м. дърва за огрев съгласно заявеното от тях количество. Цената за куб.м е 108 лв, с включено ДДС и доставка до заявен адрес.
Всеки желаещ да се възползва от услугата трябва в срок до 17:00 ч. на 24 ноември да предостави в „Център за услуги и информация на гражданите“ на Община Дряново лично или чрез упълномощено лице необходимите документи.
Това са Заявление – по образец, копие на лична карта.
За самотно живеещи пенсионери се изисква разпореждане за отпускане на пенсия, издадено от териториално поделение на НОИ – с отразена актуализация към 1 юли 2022 г.
Ако кандидатите са самотни родители трябва да представят копие от акт за раждане на дете или друг документ удостоверяващ, че лицето е самотен родител. Изисква се и удостоверение, издадено от учебното заведение, че детето посещава редовна форма на обучение.

„Подадените заявления ще бъдат разгледани и класирани от комисия до 30 ноември. Няма да бъдат класирани заявления които съдържат неверни данни, или не са окомплектовани с пълния набор документи. Предоставянето на преференциални цени на дърва за огрев, добити от гори общинска собственост ще се извършва до изчерпване на количеството“, уведомяват още от Община Дряново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *