Любопитно

Месечен хороскоп за декември 2022 г.: Време за равносметка, смирение и пренареждане на приоритетите

От астролога на „Борба“ Тодор Емилов-Тео

Декември – времето, в което всички ние се превръщаме в деца, вгледани в светлинките на коледната украса. Чакаме с нетърпение коледните и новогодишните празници и сякаш този месец всеки път го изживяваме на един дъх. През първата половина от декември, докато Юпитер все още се движи в Риби, можем да погледнем назад през рамо. Да оценим отминалата година и да видим по-хубавите моменти от нея. Опитайте се да съзрете позитивното дори и в най-трудните ситуации. Защото и те са имали за цел да ни научат на нещо или поне да ни направят по-издръжливи. Смирението е от особено голямо значение в дните преди Коледа. В периода от 11 до 31 декември Венера е директна в Козирог, даряваща с повече изобилие от финанси и ресурси, но и предупреждаваща да ги харчим по предназначение. Не забравяйте, че най-добрите коледни подаръци тази година ще са практичните. Онези, които веднага могат да влязат в употреба на притежателите си. На 21 декември Юпитер преминава в Овен и определено ще забърза темпото на живот. Не се учудвайте, ако ви се стори, че празниците преминават бурно, бързо и не си починете така, както сте планирали. Юпитер в Овен не дава време за почивка, защото, докато си почиваме, пропускаме… Пропускаме да живеем, пропускаме да сме активни и пропиляваме времето си в покой. Почивката свърши и е дошъл момент рутината да се разбърка, за да се пренареди по нов начин. От 29 декември Меркурий започва своята ретроградна фаза в Козирог. Внимавайте какви документи подписвате в последните работни дни на годината. Ако ви е възможно да си вземете отпуск в междупразничните дни – направете го.


ОВЕН

Тренирайте търпението си

 

През първата половина от месеца вие сте доста чувствителни на всякакви теми. Лесно можете да бъдете засегнати. Усещате, че сте станали доста обидчиви. Това, което не забелязвате обаче, е, че сте и много по-нападателни от друг път. Може би проявявате отбранителна позиция още преди да сте влезли в спор, но не мислите ли, че така вие предизвиквате споровете около себе си? Поработете върху своето търпение и уравновесете емоциите. През втората половина от месеца ще почувствате прилив на сили, енергия и добро настроение. Късметът каца на рамото ви. Това ще се случи и в сферата на личния живот, и в професионално направление. Чувствате се щастливи и уверени, че ви предстои нещо хубаво. Може да ви се наложи да поработите по празниците, но това няма да попречи на добрите моменти, които ви предстоят.


ТЕЛЕЦ

Забързан месец

 

Първата половина от декември за вас ще премине шеметно и бързо, без дори да усетите как е станало време за дългоочакваните семейни празници. Ще се срещнете с много хора, ще проведете множество разговори, част от които ще ви изтощят, но и ще ви дарят с възможности за бъдещи делови изяви през 2023 година. През втората половина от декември, когато Венера навлезе в Козирог, ще почувствате истинската подкрепа на звездите и въпреки че на моменти ще ви се иска да прекарвате времето си по-спокойно и далеч от динамиката, това няма как да се случи. Празниците няма да са само семейни. Около почивните дни ще се срещнете с много приятели, които не сте виждали от дълго време. Но пък това е повод за разнообразие и сладки приказки.


БЛИЗНАЦИ

Натоварени делници

 

За вас първата половина от декември ще бъде доста натоварена в служебен план. Ще ви дойдат много ангажименти на главата, които се налага да свършите в по-кратък от обичайното срок – до предстоящите празници. Това прави ежедневието ви една идея по-забързано и ангажирано, а нервите ви – опънати до краен предел. Опитайте да намерите време за закупуване на подаръци за любимите хора, за да ги зарадвате не само с издигането си в кариерата, а и с мъничко внимание към тях. През втората половина от месеца ще ви се иска да сте по-спокойни и да имате едно по-нормално ежедневие. Няма да ви се получи. Точно преди празниците ще сте ангажирани с няколко срещи, които не можете да отложите. А и не трябва. Дори да са извън плановете ви, те ще са много приятни и ще бъдат с хора, които определено ще са ви полезни през новата година. Празниците ще прекарате и със семейството си, но и в присъствието на приятели. Ще ви е весело и незабравимо.


РАК

Решавате проблем

 

Това е месец на положителна енергия, която чувствате от последните дни на ноември. Винаги декември е изпълнен с празници, с настроение и очаквания. Няма да е по-различен и този, с изключение на един проблем в работата, който може да ви отнеме не повече от седмица за своето разрешаване. Не си го слагайте прекалено присърце. Той ще възникне в началото на втората седмица от месеца, но ще се намерят хора, които да ви помогнат да вкарате нещата в ред. Предстоят празници, събирания със семейството и приятелите. Мислете позитивно и всичко ще се оправи. В края на месеца не подписвайте договори и споразумения. Не забравяйте, че от 29 декември Меркурий е ретрограден.


ЛЪВ

Действате егоцентрично

 

Проявявате се като работници със силно изявено чувство за непогрешимост и ниска отговорност. Вината за това обаче не е във вас. Обстоятелства, идващи отвън, ви карат да действате според ситуациите, но никога няма да успявате да улучите точната тактика, за да угодите на шефовете. Между чука и наковалнята точно пред Коледа, вие сте изнервени и обезпокоени за положението си. Това се отразява и на настроението ви по празниците. Ще се затворите в себе си, ще желаете да пестите пари, с което предавате на семейството си едно лишено от емоции изкарване на Коледа и Нова година. В желанието си всички да се съобразяват с вас изглеждате егоцентрично. Действията ви не са никак правилни.


ДЕВА

Хубав месец

 

Декември е месец на спокойствие, уют и стабилност. Доволни от себе си, за поредна година сте постигнали набелязаните планове и имате възможност да планирате идната, 2023 година. Работата ви намалява и свободното ви време се увеличава неколкократно. Това ви дава възможност да обърнете по-голямо внимание на хората, които обичате. Всеки един празник трябва да бъде отбелязан по подобаващ начин. Не пропускайте мигове за забава и среща с различни хора. Не се самоизолирайте, а общувайте. Коледа изкарайте със семейството, а по Нова година може да се наложи да работите извънредно, защото ваши колеги са решили да почиват и трябва да ги заместите, ако във фирмата ви се работи и в събота.


ВЕЗНИ

На бързи обороти

 

Време е за равносметка на изминалите месеци. Време е и за планове за идната, 2023 година. Месецът е забързан, люлеещ се между празници и работа, но вие сте решени да отхвърлите колкото се може повече ангажименти, за да не ви остава много за довършване след Нова година. Това е месецът, през който ви предстоят срещи с най-близките хора, с по-далечни роднини, с приятели, които не сте виждали от дълго време. Всички тези преживявания ще са един голям празник на душата ви, който ще съвпадне и с красотата на християнските празници по Коледа и веселието по Нова година.


СКОРПИОН

Балансирайте

 

Декември е капелата на всичките ви действия, които вършехте през цялата отминаваща си година. Радвате се на успехи, идващи и отблизо, и отдалеч. През първата половина от месеца успявате да заздравите хармонията в отношенията с близките, с професионалните партньори. Обръщате повече внимание на любовта в живота си. През втората половина балансирате между любовта и работата. Не забравяйте, че през последната седмица на годината Меркурий е в своята поредна ретроградна фаза. Време е за отпуск, но ако сте в службата, доглеждайте добре всичко, с което се занимавате, и не подписвайте договори или споразумения в последните декемврийски дни.


СТРЕЛЕЦ

Семейството е по-важно

 

За да се нарече успешна 2022 година, е добре и последният й месец да завърши с успех. Ще се случи, ако сте изключително умерени в действията си, ако си служите с тънки тактики, които да внасят само нюанси, а не нови коловози в тенденциите, които сте подхванали през годината. Това е месецът, през който получавате много, но и давате също толкова много. Не е изключено мнозина от вас да работят по празниците, с което ще пренебрегнат семейството си. Други пък ще предпочетат да празнуват Коледа вкъщи с близките си, с което ще навлекат омразата и завистта на колеги и ръководители. От който и тип да сте вие, не забравяйте, че близките ви трябва да са на първо място, защото те ви дават сили, кураж, те са ви утеха и мотивация. Не подписвайте договори и споразумения след 29 декември. Спестете си провалите.


КОЗИРОГ

Коледен бонус

 

Като цяло декември винаги е бил кратък месец откъм служебна гледна точка. Вие сте хора, които си вършат работата навреме и никога няма да се впуснат в последния момент да довършват задачите си. Още повече сега, когато Меркурий тръгва в ретроградно движение през последната декемврийска седмица. Ръководството е доволно от вас и ще ви определи бонус, с който да посрещнете празниците. Изхарчете го до стотинка, насищайки всяка своя емоция. Купете подаръци и доставете радост на своите близки. Има за какво да им се реванширате – направете го и материално, и духовно около Коледа.


ВОДОЛЕЙ

Време за отпуск

 

Иска ви се да бъдете сериозни, организирани и концентрирани в действията. За съжаление, множество фактори въздействат в противоположната посока. През декември е възможно да се отпуснете, да се отдадете на емоционалните си приятели, които ще ви звънят почти всеки ден по различни поводи – имени дни, студентски празници, Коледа, Нова година… Колко много емоция можете да изразходите! Но трябва да изберете – или емоцията, или сериозността. Аз бих ви посъветвал да се отдадете на първото, имайки предвид и вашите предпочитания. Почивайте и изразходвайте енергия, а другото оставете за след Нова година. Време е за отпуск.


РИБИ

Нова работа

 

През този месец всичко може да се подреди така, както вие си го пожелаете. Още от първите дни сте във вихъра на добро настроение, което предавате на хората около себе си. Говорите много, най-вече за някаква своя нова идея, която желаете да превърнете в реалност. Звучите налудничаво, но не обръщайте внимание толкова много на мнението на хората. Важно е, че близките ви подкрепят. И как няма да е така, като става въпрос за нова работа, по-различна от тази, която имахте до момента и която ви отнемаше цялото време за личния живот? Приемете предложението и ще останете доволни. Единственото предупреждение е да подпишете трудовия си договор до 29 декември.

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *