Общество

Лидерска академия за активни ученици събира над 100 момчета и момичета в Дряново

Националната среща е по инициатива на Център „Амалипе“

Национална среща на представители на Ученически парламенти и учениците наставници – „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“ ще се проведе от 10 до 13 ноември в Дряново. Инициатор за проявата е Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“ със седалище във Велико Търново.
„Лидерската академия за активни ученици се финансира от Посолството на САЩ в България. В продължение на 4 дни, в Парк хотел Дряново, момичета и момчета от Северна България, на възраст между 14 и 19 години, ще имат възможността да научат нови знания, да се опознаят и да се забавляват. Очакваме в лагера да се включат около 100 ученици“, споделиха организаторите.
По думите им целта на ежегодната Лидерската академия е да подпомогне развитието на лидерските качества на младежите и умението им за работа в екип, като в същото време научат и повече за ромските традиции, култура и обичаи, за да развият по-толерантна среда в ежедневието си.
„За да постигнем това в пъстрата програма включваме теми като „Език на омразата“, „Ранни бракове“, „Приносът на ромите в световната история и култура“, „Планиране на кампании и доброволчество“, „Ромите в България“, „Екипност и лидерство“ и „Ученически парламент и местна власт. Що е ученик наставник?“ „Вечер на талантите“ и др.Очакванията ни са в края на Лидерската академия да върнем по домовете мотивирани, запалени за промяна към доброто, знаещи малко повече млади момичета и момчета, които да продължат започнатото и да предават нататък. Да създават кампании по родните си места, да правят и приятелите си, интересуващи се хора за значимите теми“, допълват от Център „Амалипе“.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *