ВодещиОбщество

Кметът на Дряново Трифон Панчев участва в дискусионен форум „Теория и практика: обучение до готовност“

​​​​​Създадено е партньорство между Община Дряново, Университета по архитектура, строителство и геодезия UACEG – УАСГ и Националното сдружение на общините, което е отлична възможност и тя вече дава своите първи резултати. Това заяви кметът на Община Дряново Трифон Панчев.
„На 15 ноември в клуб “Перото” в НДК, Дряново бе добрият пример в центъра на една дискусия за това как общините могат да бъдат трамплин в образованието на студентите и в същото време с тяхна помощ да надскочат ограничения финансов и човешки капацитет, с който разполагат“, коментира Панчев.
По покана на НСОРБ градоначалникът участва в дискусионен форум „Теория и практика: обучение до готовност!“ като откриващо събитие на стажантска програма 2023 организирана съвместно с най-големите университети в страната.
„Заедно с мен като представители на Дряново и част от екипа по реализиране на идеята бяха председателят на Общински съвет – Тодор Георгиев и директор дирекция „Архитектура, строителство и общинска собственост“ – Мариета Енчева“, информира още Трифон Панчев.
Той е участвал като модератор в панел „Добрият пример: партньорство между община Дряново и УАСГ“, заедно с доц.д-р арх. Гичка Кутова, арх. Нора Йорданова, гл.ас.д-р арх.Емилия Кълева и студентите от УАСГ.
„В него разказахме за общия ни проект за вдъхване на нов живот и развитие на бившата Професионална техническа гимназия „Димитър Крусев“ и други бъдещи начинания, които се надявам скоро да можем да покажем на обществеността. След като приключи работата на студентите всички разработки и проекти ще бъдат предоставени на нашата община“, допълва Трифон Панчев.

Веселина АНГЕЛОВА
снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *